Over Batac

BATAC

 

BATAC (Bachelor-na-Bachelor in de Audiovisuele Communicatie) is een éénjarige televisie-opleiding aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen.

Deze website bundelt alle videoproducties die studenten tijdens hun opleiding maken. Al erg vroeg in de opleiding starten studenten met het maken van hoogwaardige audiovisuele producten. De bachelorproef is het pronkstuk van de opleiding: een multicamera studioprogamma met reportages én een online vertaling, gemaakt in teams van 3 studenten.

 


 

De bachelor-na-bachelor in de toegepaste audiovisuele communicatie (BATAC) geeft je een allround initiatie in het televisiewerk. Je doorloopt alle stappen in een audiovisuele productie: concept, scenario, productie, draaien en montage.

Je doet dit onder begeleiding van professionals: de BATAC-docenten zijn stuk voor stuk autoriteiten in hun vakgebied én bovendien actief in de sector waar jij graag terecht wil komen. De nadruk ligt op non-fictie. Je krikt je kennis en ervaring extra op door uitvoerige stages in productiehuizen, facilitaire bedrijven en bij regionale en nationale zenders. Deze opleiding is je toegangsticket tot de audiovisuele sector.

Ook technisch gezien is de BATAC-opleiding van een hoog niveau: je werkt met de allernieuwste apparatuur. Elk audiovisueel product analyseer je tot op het bot: je raakt vertrouwd met alle fases van het audiovisuele proces. Je maakt reportages, reclameclips en documentaires. Kers op de taart is je bachelorproef, een multicameraprogramma, opgenomen in onze eigen tv-studio, met reportages, gasten, geniereken en meer!

MIX

Je maakt deel uit van een zorgvuldig uitgekozen mix van de meest diverse bachelors en masters. Dit zorgt voor een kruisbestuiving van ideeën en visies. Als je de opleiding voltooit, heb je genoeg bagage om meteen aan de slag te gaan in de audiovisuele sector. Onderzoek wijst uit dat de BATAC studenten snel hun weg vinden naar de sector. 95% vindt werk in de sector binnen de drie maanden, 75 % werkt na 3 jaar nog steeds in de sector en is doorgegroeid.

Cijfers waar we best wel trots op zijn. Dit komt volgens ons door de zorgvuldige mix en de bijhorende selectie, de hoge professionele eisen binnen het docentenkorps,www.21bis.be als unieke leeromgeving, de vele praktijkoefeningen en het unieke stagesysteem. Er zijn elk jaar maar 25 plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij. Je kan je nu al inschrijven voor de motivatiegesprekken van half juni.

Contact

Campus Mechelen
Tom Rumes, opleidingsverantwoordelijke
tom.rumes@thomasmore.be
015 36 91 87